Project Description

Trälist är en smal och längre träkomponent som används i möbelindustrin för att skapa dekorativa avslutningar, ramar eller övergångar. Dessa lister finns i olika profiler och stilar för att anpassa sig till olika designkoncept. Exempel på detaljer och möbler där trälist används inkluderar:

  1. Skåps- och lådramar: Trälist används för att skapa ramen runt skåpsdörrar, lådor och paneler för att förbättra estetiken.
  2. Fönsterkarmar: Trälist används runt fönsterkarmar för att ge en dekorativ och avslutande touch till rummets inredning.
  3. Dörrkarmar: De används för att rama in dörrar och ge en strukturerad avgränsning.
  4. Golvsocklar: Trälist används längs basen av väggar för att täcka övergången mellan vägg och golv och för att förhindra smuts och dammansamling.
  5. Listverk på väggar: Det används för att skapa dekorativa element som paneler eller ramar på väggarna.
  6. Möbelutsmyckning: Trälist kan användas för att dekorera möbler som hyllor, skåp och speglar.
  7. Krönlist: En profil som används längs taklinjen för att ge en elegant övergång mellan vägg och tak.

Trälist ger en sofistikerad och avslutande touch till möbler och inredningsdetaljer. Dess mångsidighet och många olika profiler gör det möjligt att anpassa listerna för att uppfylla specifika designkrav och skapa en enhetlig inredning. De kan målas eller lackeras i olika färger eller lämnas i naturligt träslag beroende på önskat utseende.